29 Disember 2010

pilihan keluarga VS sendiri

Lain mcm je en3 den kali nie kan..kan...kan...
         Tetiba zusss kat kepala otak yang tgh serabut nie....2 3 minggu nie mmg emosi n mental den kurang btl ckit....tp happpp...x sampai mereng tau  hehehe....masih leh kontrol ag 80% kot....calculate btl ke x ntah la....hentam je labu...
       k..k..k..kembali pada en3 den nie..den pun xtau le nape isu nie jadi topik pilihan kali nie...mungkin nie mslh kecil pada sesetgh org tp pada den nie mslh besar punya....nie ayat bdk skema mcm den nie hahahaha klu bleh den pun xmau nak pertikaikan bab2 jodoh nie tp sebagai insan kita ade hak kan dlm menentukan kehendak kendiri kan...
      Mmg lah kekdg pilihan keluarga adalah terbaik utk setiap anak..mana ada ibubapa nak anak diorg xbahagia kan.den tau diorg risau cz den nie masih solo ag,adik2 da bertemu jdh memasing akak nye je blum.nak wat mcm ne da tertulis di lohmahfuz bhw jdh diorg awl drpd den so xleh la nak pertikaikan btl x...den xnak klu jdh dipilih oleh parents nie akan jadi mslh seandainye terjadi sst dlm ikatan yang terjalin tu..masa nie nak slhkan siapa..klu keserasian wujud alhamdulillah tp klu x....nnt akan melukakan hati semua pihak ssh juga.klu pilihan sendiri pl..kata org konon da kenal n serasi so ape2 jadi tanggung sendiri xleh slh kan org lain cz sendiri yang nak so pepandai lah ye...hehehe
      Isu nie mula dibualkan masa den,mak n my sis in-law dok berbual 2 ari pas..dlm hati den da cuak cz sbnrnye den xsuka klu jdh nie ditentukan parents mmg dr dl ag klu bleh den nak pilihan sendiri..dl pun ade juga dgr tp den wat derk..je ingatkan da x timbul ag isu nie tup2 timbul blik..hmmm cuak den.dlm hati berdoa moga xserius la hal nie n biar ia berlalu bagai angin sepoi2 bahasa...tp bleh ke.hati org tua nie ssh nak teka cz kat luar nampak ok je tp dlm tuhan je tau...tp diorg tau ke ape yang tersirat kat hati den nie...
     Klu skang den ade pilihan sendiri ( ade ke???????? ade kot tp mcm main tarik tali je.....),ambil masa lama gak nak pk tu...heehehe.tggu je la...sethn , 2 @ 3 thn ag kot...sabar je la..... :-)

26 Disember 2010

Dadali - Disaat Aku Mencintaimu

Mengapa kau pergi, mengapa kau pergi

Di saat aku mulai mencintaimu

Berharap engkau jadi kekasih hatiku

Malah kau pergi jauh dari hidupku


Menyendiri lagi, menyendiri lagi

Di saat kau tinggalkan diriku pergi

Tak pernah ada yang menghiasi hariku

Di saat aku terbangun dari tidurku

reff:

Aku inginkan dirimu datang dan temui aku

Kan ku katakan padamu aku sangat mencintai dirimu

Aku inginkan dirimu datang dan temui aku

Kan ku katakan padamu aku sangat mencinta


Menyendiri lagi, menyendiri lagi

Di saat kau tinggalkan diriku pergi

Tak pernah ada yang menghiasi hariku

Di saat aku terbangun dari tidurku

repeat reff

Semoga engkau kan mengerti tentang perasaan ini

Maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta (indahnya cinta)

Maaf sungguh ku tak bisa (tak bisa) untuk kembali padamu

Maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta

repeat reff

Aku inginkan dirimu datang dan temui aku

Kan ku katakan padamu aku sangat mencinta

18 Disember 2010

Cemburu ke...???

      Sekadar ingin berkongsi gan teman2..( pd pemunya blog...sori ek kite ambik tips nie.)
sebagai panduan @ renungan bagi setiap pasangan.
     Memang x dinafikan cemburu itu mmg ade dlm diri semua orang,tapi x perlu la sampai terlampau cemburu giler,kata  orang kalau nak cemburu pun biar le berpada2 @ bertempat.
   Tanda si dia bukan seorg yang cemburu buta ;

  • Walaupun dia cemburu, tapi dia tetap percayakan kamu untuk membenarkan kamu keluar bersama teman-teman baik mu. Yelah, kamu juga perlukan masa untuk bersama teman mu. Takkan nak berkepit 24 jam.
  • Dia tak mudah cemburu bila tiba tiba saja kamu menerima panggilan telefon daripada lelaki/wanita yang tidak dikenali.
  • Sanggup menerima penjelasan kamu bila terdengar gosip kononnya kamu keluar dengan lelaki/wanita lain.
  • Tidak Kisah kalau kamu beri alasan sibuk dan tidak dapat jumpa dia. Dia tahu kamu memang sibuk dengan kerja dan menganggap kamu sengaja nak cari helah untuk keluar dengan orang lain.
  • Hanya tersenyum bila ada yang memuji kecantikan/ketampanan kamu di hadapannya. Yang penting kamu miliknya. 


    13 Disember 2010

    Soalan @ pertanyaan....

           sudah hampir seminggu tahun baru berlalu (1432H)...azam lama masih jua lum tertunai sepenuhnye.masih ade lagi sisa harapan..so carry fwd ke thn baru nie.hope kali nie semua akan berubah insya-allah.moga ade perubahan dlm hidup nie.usaha itu tangga kejayaan.
    tp dlm satu azam nie xblh nak capai cz terlalu byk pilihan n halangan.setiap tahun telinga nie asyik menadah soalan yang same je pabila mengunjungi majlis2@ keramaiaan.so kekdg saje elak nak join sekali andai gerak hati terdetik enggan ke sana.kerna kekdg gerak hati ku sentiasa bnr.(maybe kbtlan je..hu3)...
           pabila di dpn mata ssh bnr nak mengiakan sbb masih samar2 gan kebnran yang ada.sukar benar nak membuat pilihan hu3..
           tetiba teringat soal seorg teman ,"bila lagi nie.." lantas den seperti biasa akan menunjuk jari2 den yang kosong..tp teman blh berkata aik iye la tu.."ade tp x nak ngaku"@"byk sgt pilihan sampai x tau nak pilih"@"mmg btl2 xde"...mn satu ek...ade 3 jwpan...ape yang mampu den wat hanya senyum n pinjam jwpn skema artis "no komen ..." :-)he3
          bila pk sesorg psl soalan 2 semuanye wat org tertanya2.namun sape yang mengenali tahu sape den n tahu mcm ne den sbnrnye.xpenah serius dlm memberi jwpan ... n kekdg wat org sering tertny @ geram cz sll soalan yang dtny akan dijwb gan soalan juga...kih...kih...

    30 November 2010

    Terkono den....

    ntah le smlm den raso mcm hari sengal yo..hwuaa..hwuaaa..dlm selamba je den leh terkena.dijadikan cite smlm omak den masak le salah satu mknan kesukaan abah den mee bandung.sll mee dah sedia ada dlm kuah tp smlm lain skill omak den wat.
    nak dijadikan story,masa den leka layan fb den sempat le terpandang sekilas je,adk den tgh khusyuk mkn mee tanpa pelawa akaknye yang sorang nie mkn..(yang nie pun mmg `hantu mee` )masa tu raso nak mkn xdtg lagi so den ignore je la.konsentrate je kat fb...da lama layan tetiba den raso lapo lalu g le ke dapur.sampai kat dapur den tgk kuah je ade tp meenye xde ..den jerit r dr dapur tny c bongsu "dik,ko mkn mee mcm ne".actuacly nak tny kat mn mee cz yang ade kuah je.."la.mkn guna tangan n buka mulut la...mcm xbiasa lak" terkedu den kojap kat dapur tu...but then den leh gelak sorg kat dapur bl pk blik soalan n jwpan yang diberi.cr den tny yang xkena n apo yang dijwb pl mmg xslh..he3
    omak den da tersengih2 tgk den kat dapur.dlm hati sabo je la...hmm dlm pada tu den pk blik org yang sll den rs bdk kecik da bsr upanye..umur da nak masuk 14 thn.awal remaja..tentu dia pk akaknye yang sorg nie sengal pe tetiba tny soalan mcm tu..hah kan da kona sebijik kih...kih...
    moral of the story lain kali klu nak tny biar la logik ckit...

    15 November 2010

    peristiwa lucu...*bleh la..

    salam semua...
    br skang berkesempatan nak update blog..slps bbrp hari tenet kat umah den terganggu siaran nye.geram juga rasa hati.bkn ape mcm2 den nak wat tp tergendala..
    mcm2 berlaku sepanjang minggu pas kat den nie..rasanye itu mmg bad memori 4 me..ye la selama nie den ingat banana not fruit 2 time tp berulang juga..hehehe den ingat kejadian mcm tu den akan hadapi sekali je dlm seumur hidup tp x.den ingat lagi masa kecik2 dl masa g ngaji quran masa tu den dok kat penang,dlm perjlnan nak g ke rumah org ngaja ngaji den kena lalu satu kwsn perumahan,tgh den syok2 berjln tetiba ntah dr mn dtg makhluk nie dtg xjauh dr den terus nyalak2..den lak dlm terkejut terus je menjerit2..menggigil tubuh den nie.rasa da tercabut nyawa den nie..tup2 2 minggu pas terjadi blik kejadian tu `sejarah mungkin berulang`-newboyz.. kali nie berlaku time den blik keje.al maklum xde kenderaan a.k.a xde lesen memandu so den berjalan ke tpt keje.mas den blum lintas jln ok lagi keadaan  nye tp ntah mcm ne ade seekor tetiba leh nyalak.... n geng2 yang lain kat seberang pun ikut sama nyalak..da tu bknnye sekor 2 tp dkt 8 ekor semuanye..da le tu berlaku kat tepi jalan lak.den rasa byk mata yang melihat kejadian tu..den lak masa tu ntah mn dtg kekuatan lwn juga tp bkn guna suara la tp guna senjata hikmat yang sll jadi teman den sepanjang den g keje.`payung`.nasib baik ade payung tu so selamat la den cuma masa nak jln blik den terpaksa kumpul tenaga blik sebelum teruskan perjalanan blik.iye la lemah lutut den masa tu,sape2 yangalami situasi mcm den mesti tau mcm ne rasa kan.heehehehe..
    bila ingat2 blik cite tu den gelak sorang..da tu akak2 yang 2 org tu leh wat lawak lak *jaga kome 2 org ek -k.ina n k.yah.....xpe den sabo je.itu leh jadi koleksi lawak utk hari2 tuo...hehehe

    31 Oktober 2010

    Radja - Terus Terang [lirik].wmv


    hidup nie mmg penuh gan mcm2 persoalan yang perlu diselesaikan..tambah2 klu otak berserabut lagi la mcm2 kena pk.
    cara nak mengatasi tanpa melukakan hati semua pihak ..win-win situation...
    itu la ssh klu sst yang mmg dipunyai tp ssh nak dinyatakan dlm realiti kerna terpaksa menyamarkan kewujudan yang ada..yang ada kena nafikan kewujudan nya..yang xda kena akui pl...mcm ne tu 
    serabut otak nie..tolong!!!!!!!!!!!!
    da penat sgt2 nie....
    layan je lagu nie..hu3

    23 Oktober 2010

    my special day...

    :-)...mulakan hari anda dengan senyuman...peduli kan ape org kata janji kita hepi he3
     hari nie mmg cukup istimewa..1st ly nak wish thanxs 2 god cz mengizinkan diri ni melihat dunia pada tanggal tarikh nie..n 2 my mom yang melahirkan den n membesarkan den selama ini...

    ape2 pun nak juga wish tq so much 4 all my sibling n lovely friend sbb mendoakan den.,moga kita semua menjadi insan yang sentiasa mensyukuri nikmat yang allah kurniakan pada kita insya-allah.walaupun tiada sambutan besar2an namun dengan doa kalian den akan sentiasa ingat hingga akhir hayat.Love u All..muahhh..

    21 Oktober 2010

    Love Is Cinta OST - Rossa/Atas Nama Cinta


    Oppss...minggu nie menjadi2 lak jiwang karat den nie..he3 ntah nape tetiba je maybe cz den terasa amat sunyi skang nie.xde teman nak berkongsi cite cz skang nie den rasa semcm je.da xsame mcm dl.semua da berubah....hmm tetiba bergenang pl air kata mata den nie.nape ntah jd sensitif sgt.atau skang nie emosi da semakin rapuh kot...tambah pl layan cite kat vc si Rossa nie lagi la sadis.hu3

    hello wake-up girl...hmm xmau le sadis2 nie.den kena kuat hadapi semua nie.nie cuma sebahagian ujian utk den(kata2 semangat utk diri sendiri-kononnye)..byk ag dugaan den kena hadapi masa akan dtg.btl x..eh..den tny sape lak nie..ah..lantak le sesape je la...

    den kena janji pada diri kena kuat hadapi,walau perit tapi harus kuat tempuhi semua.klu terasa sendirian den harus ingat Allah senantiasa dgn den so xperlu rasa kerdil sgt bila tiada teman utk berkongsi cite.hmmm..tersurat dan tersirat lak `karangan `den nie..he3..
    ok la nnt kongsi lagi cite ye..

    10 Oktober 2010

    ape nak wat nie....

                 Hmm lama x berblog nie al-maklum xde cite menarik nak kongsi bersama.lagi pun blog nie pun xde yang menarik sangat cz xde cite yang hot2 nak di kongsi hu3....
                hujung minggu mcm nie rasa bosan lak cz xde xtvt nak wat,nak kuar jejln member xde nak teman.deme byk hal nak wat katanye..tp time deme minta teman den ok je..hu3...xpe la fhm.itu yang klu dtg sengal den,kuar jln2 sorg pun jadi la asal dpt ilang stress...kekdg bosan gak dok umah klu xde ape nak wat.nak kemas umah hari2 den wat sampai naik jemu la..hari2 wat benda yang sama je.klu sentiasa rapi xpe la nie pas abis je den kemas  sekejab je ok pas tu tersusun blik benda2 yang den xsuka tgk..last2 malas pl nak kemas den biar je.nak kata bdk kecik semua da besar panjang..hmm...pk lah sendiri.
              same la klu kat tpt den cari mkn,xsuka tgk meja berselerak tp suku sakat kat situ den tgk mcm suka je keje dlm `tong sampah`...eeii...xleh tahan.kekdg den membebel juga lantak le suku sakat tu nak dgr ke x.peduli ape.iye la kekdg ade benda penting kita nak wat hilang xdpt jumpa...diorg tau nak RM je tp bila tnya mn benda yang perlu wat terus tunding jari kat den  i2 yang kekdg den panas hati..pandai je kata x sistematik la padahal sendiri yang keje mcm hampeh...

    28 September 2010

    sakit lagi.....

           Adoyaiii...den raso mcm nak tercabut otak nie.sakit nya xtertanggung.xtau le kat mano silap nye..sakit nie sesekali je serang den.nak kata salah mkn xjuga tp ntah le...bdn pun semua rasa mcm lemah je..bergerak lebih mula le rasa mcm nak pitam je so den terpaksa le statik je .alternatif lain bergelap la nampaknye,kena cahaya banyak pun rasa berpinar je .itu je sll den wat bila di`serang`.pas bertapa dlm gelap br ok.dalam sakit2 nie den tetap ngadap FB n nak update blog yang lama xupdate nie.hehehe
           Niat hati klu xlarat ingat nak ambik mc je sok tp bila pk blik klu den mc@ct alamat gaji kena potong le..sepanjang keje gan tokey mata sepet nie mmg payah nak dpt ct..klu sakit pun deme nie paksa gak dtg keje..so mn x le den nie dok asyik sakit je maybe bdn kurang rehat kot..diorg tau nak RM je sakit org mn de peduli..hai nasib...

    16 September 2010

    hmmmm....................rindunye

              Kekdg bila sendirian perasaan rindu tu mengamit rasa n membuat den terleka sebentar...manakan tidak rindu pada seseorg tp xdpt bertemu.itu yang wujud istilah pad diri nie `nak kata ade mcm xde,nak kata xde mcm ade'masih dlm kesamaran kata org......rindu nak bertemu tp batasan masa membuatkan pertemuan itu sering saja tertunda...hmmm......ape le nasib..kekdg bosan juga bila ramei yang mempersoalkan tp nak wat macam ne hu3...da sendiri yang menetap kan tggu masa yang sesuai..so tggu je la...
             Hanya berserah pada takdir,so kite hanya merancang segalanye da Allah tentukan...bila rindu ku pejam mata mengenangmu,,,

    04 September 2010

    Lara hati

              bulan ramadhan da beransur meninggalkan kita.....harap ku akan bertemu ramadhan pada tahun depan insya-allah.skang pun da sampai penghujung ramadan n syawal mengamit tidak lama lagi....tp di hati terasa kekosongan n tiada rasa nak menyambut syawal seperti tahun2 yang sudah ...
            ntah le pada ku syawal kali nie mcm xde makna buat ku....walaupun di luar nampak manis tp dalam hati tiada siapa yang tahu...biar la kusimpan rapat selagi ku terdaya menyimpannye..
           ntah nape ku mula terasa sejak awal tahun dahulu sehingga skang nie...sukar nak tepis tp ia senantiasa mendampingi aku ke mana saja ku pergi.ya allah andai ini dugaan mu pada ku , aku pasrah dengan ketentuanmu..beri lah aku kekuatan menghadapi ujian darimu....allahuakbar

    29 Ogos 2010

    *PARA PENCARI TUHAN*~OCT11~05

     
    Nie drama yang den suka tgk semasa bulan ramadhan nie...cerita nie da lama ditayangkan di negaranye (indonesia) dan baru je ditayangkan di negara nie pada bulan ramadhan.pada mulanye den tgk cite mcm cite biasa je tp bila da ikut cite nie hari2 (selasa-sabtu)best pula..banyak msj yang kita dpt bila menonton sinetron nie...komedi + serius serta bersahaja...byk ilmu yang dpt diperolehi sambil kita menonton cite..setiap siri ade je msj keislaman yang disampaikan..mmg sesuai untuk ditonton utk seisi keluarga...msj tentang islam disampaikan secara halus dan kekdg walaupun disampaikan secara komedi tp msjnye tetap berat n wat kita terfikir betapa indahnye islam nie.den suko tg cito nie bkn ape cz suko tgk lakonan pak deddy mizwar(abg jack) n kumpulan pelawak dr indonesia Bajaj , Aden (barong),Isa (juki) n Meilki (chelsea)..lakonan diorg mmg bersahaja...

    08 Ogos 2010

    jom kongsi bersama....

    * Bukti yang paling jelas tentang ketajaman akal fikiran seseorang ialah apabila ia dapat mempernyatakan apa yang ia mahu dengan secara ringkas.

    * Cara terbaik menghukum orang yang telah melakukan kesalahan terhadap kita ialah dengan berbuat baik kepadanya.

    * Kita sering nampak derita hari ini, tapi kita jarang ingat kebahagiaan untuk esok hari, jadi belajar lah untuk menghargai apa yg kita miliki hari ini, kerana kita takkan dapat mencapai penghargaan untuk esoknya jika semuanya telah tiada…..

    * Kamu dapat mengenal lebih banyak tentang diri seseorang itu dari adab dan pertanyaannya, bukan dari jawapan-jawapannya -Voltaire
     sama2 le kita renungkan ape yang terusrat n tersirat di sebalik kata2 mutiara nie..

    19 Julai 2010

    Lagu dan Saya....

               ape nak kongsi ek...actuactly otak nie byk je idea tp xtau mcm ne nak susun ayat kat sini al maklum arena menyusun ayat2 melankolik da lama den tinggalkan...skang nie klu nak menulis pun ape yang terlintas kat otak itu la yang tertaip kat sini..huhuhu
               hmm...tetiba teringat lak kat hot topik AMKREW hotfm c Fafau,FBI n Ag....deme bertiga nie klu den dgr celoteh pg2 mmg leh wat den senyum sorg2..hapening giler..k la hot topik deme pada pg jumaat lepas psl lagu yang suka n xsuka anda dgr...mcm cite n komen den dgr..ade yang sedih ade gak yang bleh wat den gelak pecah perut...ade sorg pemangil tu dia xbrp suka dgr lagu KD & CT -jika kau xdatang..dia leh ckp klu dgr je lagu tu dia rasa nak ke tandas..dia kata tang korus lagu tu bila KD & CT nyanyi jika kau xdtg..jika kau xdtg hahaha ntah le tetiba je leh sakit perut klu dia dgr lagu 2...mcm2..
              ade pula disebabkan lagu leh gaduh laki bini atau ade psgannye leh tarik muka masam cz lagu tu ade name bekas kekasih psgan nye..hmm mcm2 kan
               klu den lak den suka dgr lagu janji padamu-Exist cz ade byk cite disebaliknya...tiada ku sangka sejak detik itu kau membuka pintu kamar di hatiku,cinta yang terhampar satu tika dulu bersinar kembali.. hish..nyanyi lak den kat sini hehehe* pas nie ade la banyak tafsiran..meneka2 dlm kesamaran hehehe-
               muzik juga kekdg memainkan peranan penting dlm kehidupan seharian kita...bila kita xdpt luahkan dengan kata2 ,ade yang luahkan dlm lagu..terpulang le pada yang mendengar utk menafsirkan lirik tersebut..


    14 Julai 2010

    Aiman-Cinta Terakhir

    hmm da terkenan lak gan lagu nie...mcm mendayu-dayu je kat telinga den nie....mcm best lak layan lagu ni...drama illusi pun not bad la,leh wat den menghadap cite nie.n menambahkan ilmu br pada den ttg psikologi..satu bidang yang mmg den minat dr zaman den sekolah lagi..ms study dl just belajar basic je x sepenuhnye..ESP-extrasensory perception...lebih kurang mcm ade 6xth sence le..huhuhu tp x semua org dikurniakan keblhan mcm nie..
    ape2 just layan je la lagu n cite nie...ntah ape la kesudahan cite nie..


    13 Julai 2010

    oh tidak aku boring......!!!!!!!!!!!!!!!

     Ari tok ari yang paling boring aku kat opis cz xda member kei kelaka...sll ada jak nak bual kei ilang boring tp da 2 ari member opis tok cuti sakit..mati kutu la aku kat tpt keja..asyik hadap pc n perangei urg yang dtg..mun xda customer mula rasa ngantuk tahap gaban..hwua...hwua....tolong aku sik tahan keja mcm tok.
    leh  jadi stress juak mun ari2 mcm tok...

    12 Julai 2010

    Final Piala Dunia....

    Hmmm...semua tgh berjaga time nie termasuk la den sekali..tp bkn tgk piala dunia pun..hehee...ade keje lain yang lebih baik dr tgk this world cup match spain vs holland...mn2 yang menang itu la juaranye...nak kata den nie xminat sport xjuga cz ms zmn sekolah dl mmg den aktif dlm sport nie..bola sepak pun den minat juga..ingat dulu siap leh ingat le name pemain2 bola sepak world cup nie..tp skang nie da kurang le cz xde pemain yang btl2 leh tarik minat den tuk tgk world cup nie mcm dl2..
    ape2 pun tggu je la keputusan world cup sok nye...ye....

    11 Julai 2010

    Durian Oh Durian....

                ape nak cite ari nie ek...otak den tepu la cz br nak recover dr demam+ flu...kebtlan lak skang nie kan musim raja buah@ durian,manggis,rambutan semua nie klu terlebih mkn sendiri mau ingat la....hahaha..nasib baik la den nie bkn pemkn durian tegar klu x hmm  xtau den kobar kan mcm ne...ingat lagi ms den kecik2 dl jgnkan mkn durian bau durian pun den xtahan.tiap kali klu abah@atuk den beli durian den la org pertama akan lari jauh2 cz mmg xsuka mkn durian.bau durian pun den xtahan,siap tutup hidung ag...semua akan usik den bila time2 musim raja buah  nie...
               ntah bila den xbrp nak ingat masa form 2 @ 3 kot br la den leh terjebak gan raja buah nie...xla mkn byk just rasa je..sampai le skang...bila org pelawa mkn durian den mkn juga tp x le byk sgt..klu durian kampung mmg den suka gile..kali nie da xyah nak lari jauh2 @ tutup hidung ag da hahahaha......skang nie situasi yang den alami dulu da jangkit kat adik bongsu den.bila den tgk dia teringat den ms dl..leh wat den senyum...itu le penangan durian dlm hidup den..

    07 Julai 2010

    Berfikir gan akal yang waras.....

    smlm satu hari den x tenteram cz mcm2 jd kat tpt keje den...presure giler smlm sampai bos den pn kecian tgk den n friend...hehehe ntah nape dr mula den masuk keje smlm sampai ke ptg mcm2 perangai customer den kena hadap...tp nasib baik la den nie bknnye jenis panas baran (iye ke hu3)klu x mau juga mengamuk den smlm...ape yang leh den wat juz sabo je,bos den tgk pun pelik cz den leh wat biasa je padahal dia xtau dlm hati nie allah je tau....nasib baik hari nie keje semua dpt den settlekan satu persatu gan jaya nye...horayy....ilang ckit presure...btl kata org cerdik pandai andai sst keje/tindakan dibuat gan sabar insya-allah ia akan selesai gan sempurna.....jgn paksa diri andai kata kita berada dlm keadaan tertekan sebaliknya kita harus bertenang n berfikir gan akal yang ada dan cuba selesaikan secara berhemah.....

    25 Jun 2010

    Bila Cinta - Gio (OST Lagenda Budak Setan)

    *this song yang btl2 wat den feeling abis wat masa skang nie....OST filem Lagenda Budak Setan.

    bila cinta kini
    tak lagi bermakna
    yang kurasa kini
    hanyalah nestapa
    ditinggalkan cinta
    masa lalu

    dulu kau tawarkan
    manisnya janjimu
    yang kusambut itu
    dengan segenap hatiku
    hingga engkau pergi
    tinggalkan ku

    hilangnya cintamu
    menusuk hatiku
    hinggaku memilih 
    cinta yang fana

    perginya dirimu
    merobek jantungku
    hingga ku terjatuh 
    dalam harapan

    kusebut namamu
    disetiap doaku
    bangkitkan setia
    kenangan tentangmu
    yang kudapat
    hanyalah bayangmu

    hilangnya cintamu
    menusuk hatiku
    hingga kumemilih
    cinta yang fana

    perginya dirimu
    merobek jangtungku
    hingga kuterjatuh
    dalam harapan

    23 Jun 2010

    pemandangan indah bagi ku

    * pic nie masa dalam perjalanan ke Utara
    Pic nie den ambik masa dlm perjalanan nak ke aloq setar baru2 nie..masa nak g kenduri kawin member kat sana.hmmm ...yang wat den tertarik nak take this pic cz den da lama xtgk view sawah padi yang mcm nie..al maklum da dok kl n lama da xblik utara so payah la dpt tgk view yang nice mcm nie...ni pun den take guna hp den yang xbrp canggih pun janji dpt ambik view nie orait r....
    teruja tol den masa nie...pandang kiri kanan sawah padi menghijau mcm nie..geram je rasa ati kecik ni...tenang je bila tgk permandangan mcm nie..view mcm nie sll den tgk dlm lukisan @ dlm tv je..tp nie real punya.wpun den memandang just dlm bas je waktu nie..nasib baik org sebelah den xnampak ape den wat hehehe..klu dia tau mesti dlm ati kata..apa la minah nie mcm xpenah tgk sawah je.....kih..kih...
    tp i2 la realiti sebenar...dok kat tpt skang asyik tgk bangunan je...nie yang wat den teringat kat kg lak...da lama xblik kg nie semenjak arwah nenek meninggal 3tahun pas..


    *pic nie masa perjalanan balik dr Utara

    layan hati yang sadis nie.......

    nape ari ni den rasa mcm sadis la pula...tetiba layan lagu2 slow lak malam ni..pas 2 mula la minda nie memutarkan kisah lama..kebetulan lak tgh layan lagu OST lagenda Budak Setan-Bila Cinta nyanyian Gio..da lagu sadis den lak terkenang cite lama lagi la rasa x tentu arah skang..
    huuhuu jiwang la pula..den pasti mesti akak den sorang ni mesti pelik nape tetiba adik sorg nie tetiba jadi minah jiwang pula hihiiihiii...tp 2 la kenyataan skang.bila den cuba lupa makin segar lak di kepala otak den nie...den sebenarnye da malas nak pk cite lama tp ape leh wat...huuuhuuu penangan tgk cite LBS la nie....
    * hilangnya cintamu menusuk hatiku....hingga ku memilih cinta yang fana.....perginya dirimu merobek jangtungku....hingga ku terjatuh dalam harapan....

    20 Jun 2010

    den tension...!!!!!!!!!!!!!!!!!

                  smlm den ponteng keje...huhu malas nak ngadap muka yang mmg den xsuka nak hadap...bukan ape makin lama makin nyampah lak nak g keje,rasa macam da tawar hati nak g keje..wat keje pun da xbest den rasa..boring la tp klu x g keje ape den nak mkn kan..wat masa nie sbr je la wpun dlm hati meronta2 nak kuar dr tpt skang..
                 bukan den nie memilih keje tp keje yang pilih den hehehehe.........xjumpa ag gan keje yang btl2 kena gan jiwa den nie..bukan xcari tp rezeki xberpihak kat den ag.waaaaaaaaaaaaaaaaaaa..............tension tul la..makin pk makin sakit kepala n hati den nie.

    17 Jun 2010

    jiwang @ memilih.......

              entri  kali ni lain ckit..ntah nape den raso nak jiwang ckit la hehehe..bkn ape kekdg tu bila teringat cite lama wat den nie temonung sorg kenangkan cito lamo..zmn mula mengenal cinta monyet...(bkn cinto gan monyet yo)layan lagu slow je waktu..bak kata org le setiap peristiwa yang berlaku den akan cr lagu yang ado kaitan gan situasi semasa (waktu kejadian la)..hohoho..penah juga satu ketiko ada dua dlm satu masa...dua2 den suko tp ntah le xtau nak pilih yang mn..mcm lagu farah af2-antara dua...mcm tu la situasinye ms tu..sampai pening kepala den nak selesaikan mslh nie..bila pindah sklh br cito br lak..jd rebutan lak dlm sonyap...deme nie siap bergaduh ag tp den xtau ...tau cito pun dr kwn2 juga.hehehe bilo ingat blik kelako gak rasa eih....apo la ado kat    den ni sampai jd rebutan...secret admirer pun ado gak..senior kelas sblh hahahaa kantoi..
                 penah dtg nakal den,siap kacau(ngurat) cikgu pun ade...hehehe..itu bilo sengal la,time baik,baik sgt la pl..hahaha....tp skang nie tu semua kenangan...saat2 remaja hanya sekali dlm hidup..beza gan skang ssh tul nak temui cinta sejati...bila sekali terluka mmg payah nak sembuh kembali....terus mencari hingga ketemu yang btl2 terima den seadanya..yang memilih den bukan kerna darjat @ rupa ...hmmm..ntah bila la tu....

    Bila Cinta - OST Lagenda Budak Setan (Female-Full Version)

    nie versi female nyanyi..touching beb....huhuu.. cite nie bleh r layan wpun x100% mcm nvl AA..
    tp pasal da minat giler gan karya nvl nie den g juga tgk cite wpun lewat 1 minggu...hehehe.nasib baik Syeida nak temankan...tp terlepas 15minit awal cite cz lambat ckit masuk panggung..ape2 pun den mmg enjoy dpt tgk cite ni
    pas tgk cite,kitorg g tpt yang paling disukai klu dtg midvalley iaitu cr asam laksa jusco...nyumi...da lama  xmkn.dpt mkn xtoleh kiri kanan da hahaha
     

    12 Jun 2010

    Cuti hujung minggu lalu

                 Cuti hujung minggu lalu best giler,sbb cuti hari AGONG then kebtlan pl member wat kenduri kawin..mmg da lama nak g dr minggu pas ag.itu umah sblh ppuan.tp xdpt g cz keadaan kesihatan x mengizinkan.alhamdulillah pas tu beransur sihat so dpt le g kenduri dia wpun sblh lelaki..ala pe ku kisah dua2 kwn den masa sklh dl..hehehe..lama tul deme ni bercinta sjk zmn sklh ag,skang br dpt bersatu..alhamdulillah pjg jodoh keduanye..tahniah dr temanmu nie..
                den bertolak dr kajang hari jumaat kul 10pg sampai aloq setaq kul 6.30ptg...g tdo umah pengantin ppuan(member den la tu).hmm..mlm tu dia berinai tp yang xsanggup tu den pun sekali dipaksa berinai juga...walaupun menolak tp da mak pengantin n pengantin sendiri da suruh nak tolak permintaan deme xsampai hati so den ikut je la..abis tangan den ni diconteng gan corak bunga...huhuu
             siang pl temankan pengantin g make-up...da siap semua br blik ke umah.kat sini den dpt satu pengalaman baru.yang den xkan lupa sampai bila2...uniknya kat sini (xtau le klu den nie br tau)sebelum pengantin perempuan bertandang ke umah pengantin lelaki,rombongan pengantin lelaki n pengantin sendiri yang lengkap berpakaian pengantin dtg ke umah pengantin perempuan.ade jamuan sikit di umah pengantin ppuan.selepas mkn2 n doa selamat pasangan pengantin bersalaman dengan kaum kerabat kedua2 pihak sebelum berangkat ke umah pengantin lelaki.sampai di umah pihak lelaki,baru la pengantin di arak dgn paluan kompang tanda majlis sambut menantu hehehe.....klu kat sini yang den tahu pengantin lelaki hanya menunggu kat tptnye kan..xpergi menjemput pun pengantin ppuan.satu pengalaman yang unik kan...adat negeri memasing2 kan..
                semasa kenduri ni la,den dpt jumpa member2 lama yang sekelas gan den masa form 4-5 dl..bayangkan da lama xjumpa bila berjumpa riuh rendah jadinye...nak2 time sesi bergambar gan pengantin hahaha...bygkan den da lama xjumpa n berkumpul gan deme ni lbh krg 14thn...riuhnye mcm zmn sklh dl..hahaha rindu pl gan zmn nakal2 dl.
               tp setiap yang bertemu pasti akan berpisahkan...da adat dunia.wpun sekejap je dpt jumpa kekawan lama tp kenangan tu xkan den lupa sampai bila2 pun.ntah bila la dapat jumpa ag ek..hmm...tguu le klu den wat kenduri hope dpt kumpul semua kengkwn  kan..wei rindu la gan korang!!!!!!!!!!!!!!!!

     *tangan kanan n kiri tangan den dilukis corak huhuu

    30 Mei 2010

    ape ek....

    Ape nak jadi gan den ari ni......huuhuuu.demam xok2 lagi.ari 2 da nak baik da tup2 dua ari pas kena ujan blik so rasa mcm nak selesema blik da ni..td g kenduri kawin umah kwn my parents pun sedap je bantai minum ais..heehee hmmm mcm ne nak demam blik pl...
    hmm...mcm ne nak g kenduri kawin kat aloq setaq ni.da la minggu pas xdpt join kenkwn lain..hope this week dpt kumpul gan member lama...rindu woo dekat 13 tahun xkumpul sesama..klu dpt kumpul reramai den raso kecoh nye.weiiiii rindu la gan korang

    Kini Aku sudah Merdeka -Nad AF8

    Pernah suatu ketika dulu
    Ku buat apa yang disuruh
    Walau tanpa rela ku turut jua
    Makin lama makin ku tersedar
    Untuk cari jalan keluar
    Dari perhubungan yang hanya ada satu hala

    Chorus
    Kini ku sudah bebas
    Umpama banduan terlepas
    Terlepas dari penjara
    Penjara cinta kita
    Tangan tak bergari lagi
    Ku cari arah sendiri
    Kini aku sudah
    Merdeka woohoo
    Merdeka woohoo
    Ku dahulu sangkakan setia
    Dapat memperkukuhkan cinta
    Tapi apa guna jiwa merana
    Kerna kau mempergunakan diri ini
    Untuk kepentingan sendiri
    Tanpa menghiraukan perasaan
    Dalam sanubari
    Ulang Chorus
    Kata saja lelaki dewasa
    Tapi minda pun tidak sebaya
    Kata saja lelaki dewasa
    Tapi minda pun tidak sebaya
    Kata saja lelaki dewasa
    Tapi minda pun tidak sebaya
    Kata saja lelaki dewasa
    Tapi minda pun tidak sebaya

    23 Mei 2010

    single terbaru Shahir " Kebahagiaan dalam perpisahan" - Behind the scene...



    Tak perlu ucapkan sepatah kata
    cuma lantang terbaca dari muka
    kau dan daku sudah tiada
    keserasian di jiwa
    mungkin magisnya sudah hilang

    tak perlulah kita mencuba lagi
    betulkan kesilapan perhubungan ini
    bila setiap perbincangan
    menjadi perbalahan
    manakah agaknya cinta pasti
    korus %
    embun pun tak kan mampu
    menyubur sekuntum
    bunga yang layu 
    pada musim luruh

    yang dulunya mekar
    di sinar suria
    bila sudah kering 
    pasti akan gugur

    seperti cinta kita 
    yang jelas ternyata
    semakin lama oh semakin rekah

    menimbulkan tanya
    apa mungkin kita
    temu kebahagiaan 
    dalam perpisahan

    usah titis air mata
    kau tangiskan
    ku da cukup 
    menampung selautan

    begitu lama kupendam
    tapi hanya berdiam
    kerna cuba menafi realiti

    embun pun takkan mampu
    menyubur sekuntum
    bunga yang layu
    pada musim luruh

    yang dulunya mekar
    di sinar suria
    bila sudah kering
    pasti akan gugur

    seperti cinta kita 
    yang jelas ternyata
    semakin lama oh
    semakin rekah

    menimbulkan tanya
    apa mungkin kita
    temu kebahagiaan 
    dalam perpisahan

    kebahagiaan ..dalam perpisahan.






    20 Mei 2010

    Lemau je hari2 ku.......

    Rasa mcm xbest je hari2 den lalui sepanjang minggu ni......ye la da cuaca xmenentu,ari2 blik kena redah ujan so antibodi bdn pun lemah ckit..maka bermula episod lemau dlm minggu ni.sakit sini sana nak wat keje pun mcm dlm lagu Francissca peter `kerna terpaksa'..hehehe.klu xg keje alamatnye hujung bulan gaji den ciput je coz asyik kena potong je..padahal den bukan mkn gaji hari tp bulan.tu yang xtahan keje kat tpt skang...xsetimpal gan kudrat den.actualy mmg xkena gan jiwa den pun..tp klu dr segi pengalaman ia cukup berharga
    bila da lemau ni,den rasa nak wat keje pun xbersemangat.nasib kat tpt keje ada gak member nak lawan berkata2 klu x bertambah boring la hidup den.hmm..bila la antibodi den nie nak strong...asyik xdpt bertahan je...dlm tahun nie da berapa kali den kena serangan virus lemau nie...selesema n demam..

    12 Mei 2010

    yahoo.......suka ati den ari ni

    yahoo....ari ni den suka dpt wat n mkn kuih kegemaran den....puas cz berkali2 berhajat nak wat akhirnya dapat gak wat...kih..kih...klu org bc this en3 mesti ingat minah ni sengal pe..kuih simple mcm tu pun xleh wat...mmg den akui  den ni bkn nye pandai masak sgt pun...sekadar main campak2 je..bak kata chefwan.den kat umah mmg jarang masak cz ade chef yg terbaik kat umah...blik keje je ade je lauk yang chef ni msk wpun ade gak lauk yg den xsuka mkn...tp xmau chef 2 kecil ati den mkn je...
    k sambung blik cite den...oleh kerna da teringin sgt nak mkn kuih ni sanggup den g google kat kedai mymaidin cr bahan utk wat kuih ni..dpt semua den kedek2 jln blik ke umah...sampai umah je tanpa buang masa den buang dulu kulit ubi keledek  n basuh dl..pas 2 rebus tambah sedikit garam  bila da ok den kuarkan n lenyek ubi tu..pas 2 tambah tepung gamdum..uli sehingga sebati.dah agak2 da ok utk di gentel so wat lah mcm rupa donut ...da siap semua thn aduanan td di goreng,,,angkat.pas tu panaskan kuali tuangkan 1 cwn air n 1senduk gula...biar mendidih...da agak2 gula da cair perlahan kan api kemudian masukkan kuih yg digoreng td,,gaulkan dgn sira gula tadi...gaulkan sehingga gula 2 sebati gan kuih.rupa gula tu seakan2 sajli  so dah bleh tutup api..angkat kuih td dan letak dlm pinggan...tarraaaaaaaaaa........skang kuih kegemaran den dah bleh dimkn....
    dan yang wat den suka sgt bila tgk adk yang bongsu betambah2 mkn...cz mamat ni mmg ssh ckit nak suh mkn kuih memilih sgt...lebih2 ag klu kuih tradisional ni..hmm skang berebut dia mkn gan abg nya..suka den tgk gelagat dia mkn...ape2 pun ari ni den suka sgt dpt jua wat kuih kegemaran den sendiri...dan dpt beri family rasa hasil air tangan den..alhamdulillah..amin..
    ^d en wat kuih keria ari ni.....

    09 Mei 2010

    SELAMAT HARI IBU







    cantikkan pic2 nie......biasa la ppuan gan bunga xkan leh dpisahkan.....tp den bukan nak cite pasal bunga kat sini....
    den sebenarnya nak wish Hepi mother`s day to my beloved mom Wan Zaharah Wan Salleh...I LOVE U very2 much...tq 4 ur love n care about me..u r the best mother in the world....oppsss lupa lak to 2 my beloved sis angah(Noor Azawati Zainee) n alang(Noor Shaziana Zainee) aslo my sis in - law pija(norhafiza musa)...hepi mothers day to all of u...
    kasih ibu tiada tolok bandingnya n xleh dinilai gan wang n waktu..kasih ibu membawa ke syurga...selagi ada hayat sayangi la ibu...kasih sayang yang beliau curahkan bukan meminta balasan.sebaliknya naluri seorg ibu amat halus n tidak tergambar gan perkataan pun.....

    *to my mom semua bunga ni hanya untukmu..seerti namamu  ZAHARAH-bunga..kau bunga dihatiku......
     

    07 Mei 2010

    keje sengal.....

    Entri kali nie mmg lain ckit....ntah nape tetiba je nak attach tiket wayang kat sebelah..sesaje coz da xde bende nak wat sebenarnye...den mmg minat tgk wyg..semua cite den layan,xkira la cite melayu ke cina ke tamil ke semua den layan...kekdg den g gan kwn n klu dtg sengal den sorg2 den pun leh layan tgk wyg....
    ni berlaku smlm..den n member sorg ni mmg da lama cdg nak g tgk wayang tp disbbkan cbuk gan kojo yo n hal peribadi so tertangguh je plan we nak g watch movie...so disbbkan smlm we free so pas keje je we terus je g kajang...masa beli tiket ok je..
    kisah bermula masa den n friend dlm cinema...mula2 masuk xramai org so den ok ag..tp start 15 minit sblm movie start den da rasa lain je cz semua yang masuk asyik pandang2 kat den yo..minah sorg kat sebelah i da senyum2,den wat xtau je cz den dtg sini nak tgk movie bkn kacau org..
    "kak.thy talk something about u la" "What?""diorg ckp,tgk ade minah pakai tudung dlm this cinema"
    den balas"biarlah minah,i xkacau org pun" tp sebenarnye den pun gelak juga coz dgr minah tu bgtau den psl diorg said about me...hehe nak tau filem ape den layan smlm..Tajuk filem tu SURA,pelakon lak hero yang den n minah ni minat Vijay..heroin nye TAMANA...hmm xdpt teka ag ke...klu nak tau den layan cite Tamil..that y le semua yang masuk cinema tu pandang2 jeling2 gan den cz yang tgk cite ni geng2 deme je..tetiba den lak sesat lak..mesti la tarik perhatian ramai ahahahahaha.....
    tp den peduli ape klu da dtg sengal den,bak kata Fafau LAYANNNNN...........!!!!!!satu malaysia ma..salah ke klu den tonton cite ni...ape2 pun den enjoy layan this movie..sakit perut den bila ade part2 lawak dlm cite ni...mana2 yang den xfaham minah ni le tlg terjemahkan....kih..kih....nasib baik ade juru alih bahasa..

    02 Mei 2010

    Jalan2 cari makan....




                         * pic pinjam je nie....nak rupa sebenar tggu den g swk...huhu

                        hmm....tetiba  rasa macam nak mkn je tgk gbr ni...kat sini ssh tul nak cari mknan ni..cuma kat swk je famous mknan ni..den klu g sana mmg yang 1st den nak mkn mesti yang ni..mcm bihun sup juga tp mee je lain..sekali da mkn mmg nak mkn sll...ingat den masa 3 thn pas(2007) den g sana gan family.mak abah den n adk bongsu...adik sorg ni mmg xpenah g sana.mula2 masa den order mamat ni xmau tp bila den bagi rasa terus dia order..yang wat den teringat sampai skang ni..disebab penangan mee kolok ni..dia siap order suh beli mee kolok nie sblm blik ke kl...ape lagi terpaksa la satu jam sblm blik bapa angkat den n abah de g beli.yang best tu siap tapau wat naik dlm belon(kapal terbang)..sampai kl baru mkn..hahaha.....
                         n pastu benda kedua yang den mesti nak cari ialah kuih Selorot...mun tny org swk sidak nya jak tau rupa kuih ya mcm ney..huhu nak terang rupa kuih tu den xpandai sgt..tau mkn je hahahaha.....tp yang den tau klu den g sana emak angkat den tau da ape den nak ..........sebelum den blik malaya ( gelaran org swk pada semenanjung)dia da siap2 pesan gan member dia kuih tu untuk den..hehehe..
                       hwua..rasa lapar le pula padahal br je pas mkn laksa sarawak kat Tesco Semenyih gan member td..tp yang wat den xpuas hati nye xsama rasa mcm kat sana...huhuuhuuuu...mana nak cari tempat mkn yang btl2 kena gan selera den ni....

    Sahabat yang macam mana yang kita perlu....

    • Persahabatan sejati layaknya kesihatan, nilainya baru kita sedari setelah kita kehilangannya
    • Seorang sahabat adalah yang dapat mendengarkan lagu didalam hatimu dan akan menyanyikan kembali tatkala kau lupa akan bait-baitnya
     entri den kali ni nampak biasa ja kan...actualy xde yang luar biasa pun namun kekadang ssh juga nak cari kwn yang betul2 dipanggil sahabat...betul x.pada den sahabat tempatnye lagi tinggi klu dlm carta antara kawan, teman n sahabat...
    xsemua kita leh panggil kwn teman @ sahabat..pada den kawan leh kita cari walau di mana kita berada.kat sekolah,tempat kerja,kawasan kejiranan..teman pun klu yang rapat gan kita wat seketika n simpati gan kita saja...tapi sahabat ialah orang yang bleh jadi kwn n teman kita.berkongsi simpati n empati(bahasa psikologi)gan kita.tau ape yang lalui bleh berkongsi ape saje..susah @ senang.yang jujur serta ikhlas bila menghulurkan tangan ketika ingin berkawan gan kita..tiada agenda lain ..
    tapi skang ssh nak cari org yang btl2 ikhlas dalam persahabatan..kekdg terfikir gak ape la erti persahabatan pada org2 macam ni ek..masa senang leh la nampak rupa tp bila kita ssh rupa pun xde...nak tanya kabar pun jgn harap le..klu jumpa pun sekadar berbahasa basi je....

    26 April 2010

    Hujung minggu yang .....

             Nape la sll hujung minggu je den raso bosan yo...maybe cz xdo xtvt yang best nak wat kot tuk memenuhi masa lapang den...sedangkan ari ni je yang den dpt rehat pas 6 ari kojo...huuuhuu..penat tau keje gan orang xreti bahasa nie..tau nak untung je kebajikan pekerja x dijaga pun....keje mcm kuli batak je..bayangkan time public holiday pun keje juga.....klu byr lebih xpe juga ni x...rasa nak lari je tp ke mana...hehehe..
           Belajar tinggi pun ssh xbelajar pun ssh..nasib2...bila la nasib den  nie nak berubah yo....hm sambung cito blik...oleh kerana den da bosan bonar..xtvt yang pertama wat ialah ngemas umah..abis yang kat depan tu den kemas n ubah susun aturnya..omak ikut yo...xbantah,hehehe...asyik ngemas den sampai lupa nak mkn..huuuhuuu...den mmg cam ni kekdg tu sampai ke mlm br teringat mkn..klu xwat xtvt ni alamat nye hujung minggu yang sengal le bg den...mkn tido tgk tv 2 yo kojo den tiap2 hujung minggu tp badan x besar2 jg hahaha...

    24 April 2010

    Konsert Slam Unplugged - Kita Terpaksa Bermusuhan


    salah satu lagu yang den minat.bila tgk vc kat atas nie den teringat masa den sekolah dulu...klu xsilap den konsert ni thn 96 masa tu den nak ambik SPM...kebetulan time konsert ni satu semenanjung bergelap cz ape den xingat.3 Ogos 96..huuhuuu tahun untuk menentu masa depan den...ujian besau kata orang..tapi den leh wat selamba je.siap berangan nak cuti(time nie den sekolah pagi n bersekolah pada ari ahad..masa nie dok kedah) je bila tgk atau tau rancangan tv yang band terlibat @ jadi tetamu jemputan.time ni mmg minat gile gan band ni sampaikan kengkawan kat sekolah pun bg gelaran `adik zamani' hahaha coz den minat gile gan mamat kudut ni hehe..bukan ape suara dia mmg best...kekdg bila wat keje sekolah pun den leh berhenti klu dgr lagu2 drpd this band...feeling abis haha siap hafal ag..tp nasib baik SPM baik punya...:-)
    my cousin pun tau minat den klu g umah deme ni mesti ade je cite pasal band ni kitaorg cakap..den kalau tau ade siaran radio yang jemput band ni sanggup den tggu w`pun tgh malam ..wah begitu fanatik den dgn band ni terutama klu den dgr suara penyanyi utamanya...hehehe..pernah tu den balik kampung sorang ziarah nenek, omak den sanggup tepon (dr sel.) bagitau suh tgk tv yang ado muka mamat ni.."xtgk tv1 ke"mak ckp "ade pe"den tny "tgk je la...."mak den kobar ag..den terus suh sepupu den tukar chanel.."laaaa..nasib baik mak bgtau"hehehe...bila ingat blik den senyum sorg..hebatnye penangan suara mamat nie sampai den leh leka seketika bila dgr...
    skang ni da lama xdgr suara zamani...dgr kata dia nak wat comeback...rindu la pula hahaha


    18 April 2010

    Rimasnya

    eeeeeeeeeeeee.....................rimas betul hidup den skang nie.terpaksa menghadap org yang bleh wat den mengamok tahap gaban.....eeeeeee...geram je raso hati ni ha..den paling xgomar klu terpakso hadap benda2 yang paling den xsuko...bila den kobarkan yang den mmg xnak lagi dipakso2 lak den wat.gilo ko apo...pas tu mendesak2 lak..plzzzzzzzz la....
    pantang den bilo org suh den wat bendo yang den xgomar....den ni jenis klu den xsuka klu org pakso gak wat....hmmmm jgn harap le den wat.lagi mendesak lagi  la den wat bodo yo...wat derkkkkkkkk je..hehehe...klu org yang da lama konal den tau la....den bilo org suh wat kojo ckit ,klu den wat bodo @ lambat2 ado la yang xkono 2...so faham2 je la ek.den x suko klu org suko pakso2 nie....rimas....hangin satu badan nnt.
    kekdg omak den marah gak gan den nie....tp nak wat cam no da i2 mmg perangai den dr dulu ag.tp den bertindak ikut situasi gak..bukan sebarangan...hehehe,ntah la sapo la dpt tahan gan perangai sengal den nie...klu dapat tahan mmg den tabik spring r...........

    11 April 2010

    Selipar oh selipar.......

     

    Ntah nape la den le letak entri ni..tgh dok xdo watpe den terpandang lak benda lah yang den attach kat sini...mmg le nampak macam xde benda tapi bagi den mcm2 yang ado dlm otak den skang.klu dulu masa zaman kanak2 dl benda ni la selalu jadi mangsa..siap kumpul byk2 den wat satu permainan..hehe
    itu zaman kanak2..tp skang ni den macam menyampah gan selipar jepun ni lebih2 lagi klu kat tempat keje den skang...bila den dengar je bunyi orang yang pakai benda alah ni wat den rasa nak wat keje pun xde mood ...tambah2 ag nak pandang...eeeeeeeee rasa geram je..menggangu je..nak wat keje pun mmg xde mood langsung.da la pakai benda alah ni pas tu klu jln berbunyi2 lak bertambah nyampah je den rasa...meluat tahap gaban...wat masa ni den sabo je tp xtau le klu tahap gaban den x terbendung tau le ape den nak wat nnt...
    kwn den yang senasib kat sini pun same nyampah bila dgr bunyi ...
    hope pas ni dpt le tpt keje yang best pas ni n den tak payah dgr ag pencemaran bunyi ag nnt.....ya allah kau bantu la hambamu ni....lepaskan ku dr seksa skang ni..hope pas ni den dpt wat keje gan aman tenteram....amin.

    03 April 2010

    Derita Cinta.....

               Hmm tetiba lak den letak entri macam ni.....ntah le den pun xtau napo lak leh pk nak letak this song kat sini....bukan apo pas tgk diari AF 8 baru2 ni ado salah sorg dpt this song..kebetulan den pun minat juga dgr lantunan suara penyanyi asal this song..apo laie den tebas le semua google nak cari lirik this song cz da lama xdgr...
             akhirnya dapat jg...bila hayati balik bait2 kata dlm this song...terpk dlm hati....sstu yg kita wat kat org akan kita terima balik kan...klu baik wat kat org baik juga la yg kita terima....klu buruk wat org buruk la dapat nya....btl x....
    so mari sama2 kita hayati...this song...
    Derita Cinta -Jamal Abdillah
    Biarkan gelora melanda hati
    Biarkan tangisan merintih
    Begitulah pedihnya
    Jiwa oh kasih

    Kiranya panas yang kuharapkan
    Tetapi derita yang tiba
    Begitulah suratan hidup
    Insan bercinta

    ( korus )
    Dulu aku pernah menderita
    Bila hatiku kau lukakan
    Oh... oh... kini kau pula merasakan
    Bersama dia yang kau puja

    Padaku usah kau merayu
    Hatiku telah dimilikki
    Cukuplah yang kurasa duka
    Derita cinta